Politiikan viidakkokirja Pohdintaa yhteiskunnasta ja asiaa tavan ihmisen elämästä

Kaikki blogit puheenaiheesta Työväenpuolueet

Irlannin rauhan viimeiset kuukaudet?

Pohjois-Irlannin rauha perustuu kokonaan Euroopan unionin jäsenyyteen.

Kymmeniä vuosia jatkunut aseellinen kaupunkisota päättyi vasta, kun Yhdistynyt kuningaskunta, Irlannin tasavalta ja Pohjois-Irlannin puolueet sopivat, että jokaisella pohjoisirlantilaisella on oikeus sekä Yhdistyneen kuningaskunnan että Irlannin tasavallan kansalaisuuteen; ja että tämä oikeus ei tule muuttumaan Pohjois-Irlannin tilanteen mahdollisesti muuttuessa.

Missä luuraavat Naton kannattajat ja ”Suomen Labour”?

# Nämä ovat totta tosiaan aivan poikkeukselliset ja uskomattomat presidentinvaalit, joissa eräät kansalaisryhmät ovat suorastaan kadonneet näkyvistä. Missä ovat ensinkin Nato-jäsenyyden kannattajat?

   Mielipidekyselyissä noin 20 prosenttia on Suomen Nato-jäsenyyden kannalla. Näilläkin palstoilla on näkynyt ”karusellissa” jatkuvasti puolustusliiton jäsenyyttä ainoana järkevänä rakaisuna kannattavia kirjoituksia. Ja mikäli olen ymmärtänyt, puolueista Kokoomus ja Rkp ovat Nato-jäsenyyden kannalla.

Työtä ja vaalityötä

 

Kovasti on taas viime päivinä puhuttu työttömien työllistämisestä palkatta. Oulun demarit laukaisi vilkkaan keskustelun aiheesta tarjoamalla palkatonta harjoittelua vaalityön merkeissä. Siitä syntyi poru, johon varsinkin perussuomalaiset tarttuivat innolla. Tuskin kukaan enää kuitenkaan pitää perussuomalaisia työväenpuolueena saati työttömien asioiden hoitajina.

Jos samasta työstä maksetaan joillekin palkkaa ja joillekin ei, niin kyllä mielestäni kyseessä on palkattomien duunareiden osalta orjatyö.

Suomen työväenliikkeen ideologiaa ja toimintastrategiaa olisi syytä päivittää.

Vasemmiston, tai laajemmin työväenliikkeen, vanha ideologia oli vahva kuin panssarivaunu. Sillä panssarivaunulla aikoinaan murrettiin niiden muutaman “ruukinpatruunan” puolustus, jotka käytännössä silloin omistivat tuotantolaitokset ja päättivät niistä.

Panssarivaunulla ajeltiin vähän turhaankin. Palkat saatiin helposti nousemaan, mutta niitä nostettiin useimmiten liikaa , koska patruunat eivät pystyneet puolustamaan asemiaan.

Suomeen on luotava Labour-koalitio

# Ruotsissa taisivat taas olla fiksumpia, kun muut puolueet päättivät jättää Sverigedemokraterna (SD) "ikuiseen oppositioon". He saattavat näin jatkaa samaa ja hyväksi havaittua ruotsalaista  blokkihallituspolitiikkaa.

   ”Ruotsin persut” SD on tässä tilanteessa saanut yhä lisää gallupkannatusta. Mutta muiden puolueiden ei tarvitse välittää asiasta niin kauan kuin SD ei saa parlamentissa ehdotonta enemmistöä.

Soinikin erehtyi herrojen kanssa marjaan ja "sekametelisoppahallitukseen"

# Eräät Perussuomalaisten (PS) poliitikot ovat vaatineet kriisineuvonpitoa, koska PS:n kannatus on romahtanut gallupeissa kymmenen prosentin pintaan. Mutta puolueen puheenjohtaja Timo Soini torjuu tiukasti kritiikin. Puolueen jäsenet eivät kuulemma saisi arvostella puoluettaan eikä varsinkaan sen johtoa julkisuudessa. Puolueen sisällä arvostelu on myös mahdotonta.

Soinikin erehtyi EK-herrojen kanssa marjaan

# SSS-hallituksen mahtimiehet Keskustan Juha Sipilä, Kokoomuksen Alexander Stubb ja Perussuomalaisten Timo Soini astuivat muutama päivä sitten esiin. He kertoivat panevansa Suomen duunarit kuriin ja nuhteeseen. Sipilällä ja Stubbilla oli tuossa tiedotustilaisuudessa samanvärinen sinipunainen solmio osoituksena siitä, että heidän näkemyksensä ovat tiukat ja ehdottoman samansuuntaiset.

Perussuomalaiset ei ole työväenpuolue

Perussuomalaiset aloitti hallitustaipaleensa kolme kuukautta sitten. Kolmessa kuukaudessa puolue on ehtinyt pettää äänestäjänsä jo useampaan kertaan ja tehnyt selväksi, ettei ole työväenpuoluetta ilman sosialismia.

Vaaleja edeltäneet puheet oikeudenmukaisesta sosiaaliturvasta on korvattu uhriutumisella Putkosen listoista ja Immosen painajaisista.

"Työväenpuolue" lähti yhdessä rintamassa porvarihallituksen muiden puolueiden kanssa sanelemaan yhteiskuntasopimusta, josta ei työntekijän näkökulmaa etsimälläkään löytynyt.

Selkänojat pystyyn, käsinojat alas, aloitamme Punavihreään kuplaan laskeutumisen

{Tämä kirjoitus on ajastettu julkaistavaksi, kun olemme lomamatkalla. Mahdolliset kommentit joutunevat odottelemaan kunnes palaamme kotiin, tai jos matkan aikana löydämme sekä Internet-yhteyden että aikaa. Pahoittelen mahdollista viivettä.]

Perussuomalaiset tervetuloa Vasemmistoliittoon !

 Puheet siitä, että perussuomalaiset olisivat työväenpuolue voidaan lopettaa.

Puolue joka ajaa hallitusohjelmaa, jossa lähes kaikki säästöt vauvasta vaariin otetaan matala ja keskituloisilta palkansaajilta ei voi olla työväenpuolue. Ja varakkailla on vähän helpompaa. Se jolla on pääomaa pärjää. Tämän me kaikki tiedämme. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä