*

Politiikan viidakkokirja Pohdintaa yhteiskunnasta ja asiaa tavan ihmisen elämästä

Kaikki blogit puheenaiheesta Naiset

Pelasta pimppi

Silpominen on yksi räikeimmistä ihmisoikeusrikkomuksista. Naisen sukupuolielinten silpominen on tapa, jossa osa naisen ulkoisista sukuelimistä leikataan pois. Joka ikinen päivä noin 8000 tyttöä ja naista silvotaan eri puolilla maailmaa ja mitä vastenmielisimpiä tapoja käyttäen. Alkukantaisissa maissa- ja olosuhteissa tätä rituaalia harjoitetaan jopa särkemällä lasipullo ja lapsen sukuelimistä osa silvotaan terävällä lasinpalasella. Hygieniasta ja terveydestä piittaamatta.

#Metoo

Viime aikoina uusi some-villitys #Metoo, missä naiset jakavat kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä - loistava asia! 
Mutta yllättäen silti tämäkin asia jakaa Suomessa kansaa. Somessa on tietysti ihmisiä, jotka pitävät omana asianaan arvostella naista ja hänen kokemuksiaan. 

Naisiin kohdistuva väkivalta

Turun yliopiston emeritusprofessori Kevät Nousiainen on sitä mieltä, että Suomessa ei pystytä suojelemaan naisia väkivallalta tai sen uhalta riittävän hyvin. Nousiaisen mukaan viranomaiset voisivat hakea lähestymiskieltoa sitä tarvitsevalle mutta he eivät yleensä niin tee. Lähestymiskiellon hakeminen jää siis uhrin itsensä harteille. Selvää on, että uhri ei aina uskalla hakea lähestymiskieltoa.

Perussuomalaiset, aito äijäpuolue

Uudessa Perusuomalaiset puolueessa kansanedustajista 14-15 kpl (?) on kaksi naista. Tosin Huhtasaari ja Meri vastaavat useampaa perussuomalaista mieskansanedustajaa per nenä. Puolueessa on siis reaalisesti 50/50 tasa-arvo miesten ja naisten välillä, mutta edustajien kuvien ja etunimien perusteella 2/14-15(?). Politiikassa asiat ovat usein siltä miltä ne näyttävät ja persut näyttävät nyt keski-ikäisten äijien puolueelta.

Mikä saa naiset lähtemään jihadistien riveihin

Syyriaan muuttaneita naisjihadisteja on taistelijoiden riveissä. He ovat alun perin brittejä, jenkkejä, somaleja, ehkä ruotsalaisia tai suomalaisia tai  muualtakin.  He toimivat naisten moraalivartijoina. Piiskaavat naisia, joilla ei ole julkisuudessa miestä seuranaan tai saattajana, huntu on liian ohut tai eivät ole muutoin kylliksi puettuja. Naisilla on oma Khansaa osasto Raqqassa. Osaston muodostavat Syyriassa olevien ulkomaisten taistelijoiden vaimot.

 

Naisen logiikka ja suden pohjola

Meillä on kotona parisänky, jota peittää päiväpeitto. Päiväpeitto otetaan illalla pois ja aamulla se laitetaan petauksen jälkeen sängyn päälle. Kun eräänä aamuna petasin sängyn, ihmettelin miksi vaimoni ei kerää päiväpeittoa pois niin, että se olisi helppo rullata takaisin paikalleen, vaan se oli aina hänen jäljiltään nurin päin.

Totesin vaan, että naisen logiikkaan ei kannata puuttua

Oikea suomalainen nero Minna Canth!

Minna Canth oli aikalaisiaan edellä oleva hyvin rohkea nainen tasa-arvoajatuksin 1800-luvun Suomessa. Hän eli Suomessa vuosina 1844-1897 ja Canth oli syntynyt muuten Tampereella 19.3.1844! 

Yhteiskuntakulttuurissa näemme vielä tässäkin ajassa, että naisten täysi tasa-arvo miehiin nähden on yhä monille täyttä utopiaa. Jopa naisten keskuudessa esiintyy ajattelua, että naisten pitää alistua miesten palvelijoiksi. En ymmärrä naisia jotka eivät ymmärrä omaa parastaan. 

Kauppakeskus Valkean kesäkatu suljetaan miehiltä

Oulun Valkean kesäkatu aiotaan sulkea naisille tarkoitetun tapahtuman ajaksi kokonaan miehiltä. Vaikka todennäköisesti kukaan mies ei varsinaisesti paikalle halua, on S-ryhmän toiminta vastenmielistä sekä lainvastaista.

Jo se, että S-ryhmä käsittelee julkista kaupungin katutilaa omana liiketilanaan ja perii vuokraa sen käytöstä, on tarpeeksi törkeää, mutta miesten estäminen määräajaksi kyseiseen tilaan ylittää hyvän maun rajat täydellisesti.

Idealistien kansainvaellukset

Nyt en puhu niistä, jotka pakenevat todellista hätää. Nyt puhun niistä, jotka lähtevät etsimään unelmaansa. 

Niin ovat tehneet monet suomalaisetkin eri aikakausina. Jostakin tullut muuttovietti vei  ja sai aikaan mittavia muuttoja muualle, Venäjälle, Kanadaan, Amerikkaa, Australiaan, Ruotsiin muiden muassa. Omassa maassa ei enää nähty olevan mitään hyvää. Valtiokin  joutui aikanaan hillitsemään muuttovimmaa, kun tajuttiin, että hyvää työvoimaa lähti ja sitä olisi tarvittu täälläkin.

Naisille <3

Suomi on paras paikka naiselle ja tytölle. Ihan millä mittarilla tahansa, kehen tahansa verrattuna. Nainen on tasa-arvoinen, saa käydä koulua ja opiskella. Työnkin voi itse valita. Uralla eteneminen on aivan omista panoksista ja paukuista kiinni. Ylpeänä itse totean olevani onnellinen, olen saanut tältä yhteiskunnalta paljon. Haluan sen pysyvän tällaisena myös tyttärelleni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä